Een leuk experiment

Toen het vorige week echt warm weer was,  heb ik een leuk experiment gedaan. Ik heb meerdere kleuren geverfd in één pot, in de hoop dat er een mooi veelkleurig garen zou ontstaan.pot1

Ik vulde een pot met wol en plantmateriaal in lagen. De wol zat zigzag in de pot,  en ertussen zat plantmateriaal. Onderin stopte in Coreopsis in bovenin Wouw. Alles zat goed stijf aangedrukt in de pot,  om te voorkomen dat de kleuren teveel in elkaarzouden overlopen.

pot2

Ik heb er heet sodawater overheen gegooid,  en je zag de kleur direct ontstaan. Een steen er bovenop om alles goed aangedrukt te houden.

pot3

Na een paar uur zag de pot er zo uit.

pot4

 

Ik heb de pot 2 dagen in de volle zon laten staan.  Toen ik de strengen eruit haalde, zat er natuurlijk nog heel wat kleur in de pot,  en mengsel van geel en oranje, genoeg om nog een streng te verven.

Hier zie je het resultaat,  rechts de 2 veelkleurige strengen en links de streng die in het restbad is geverfd.

Ik ben er blij mee,  ik ga het nog eens proberen met andere planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

code

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>